До питання харчування у МФШ підходять особливо уважно. Адже це – одна зі складових, що відповідає за здоров‘я наших учнів. 

Оскільки це питання є для нас пріоритетним, шкільне харчування сприяє здоровому способу життя дітей. Саме в школі дитина набуває різних навичок – від смаку до усвідомлення, що таке здорове харчування.

Вивчала раціон харчування учнів МФШ дитяча ендокринологиня Наталія Магас.

«Усіх без винятку дітей об’єднує одне — зростаючому організму необхідне повноцінне, збалансоване правильне харчування. Тільки так організм школяра буде справлятися з поставленими перед ним завданнями і навантаженнями як розумовими, так і фізичними. Харчування у Міжнародній французькій школі відповідає потребам дитячого організму, сприяє фізичному розвитку та інтелекту», – дає коментар ендокринологиня.

Всі прийоми їжі збалансовані щодо вмісту білків, жирів, вуглеводів та відбуваються згідно режиму. 

Учні обідають (згідно графіка) та мають перекус (випічка і фрукти).

Вихованці дитячого садка, окрім обіду та перекусу, мають ще сніданок. У понеділок батьки ознайомлюються із тижневим меню. Якщо у дитини є дієтичні обмеження у певному продукті, завжди є заміна.

Наші кухарі дбають не тільки про смак кожної страви, але й про презентацію. Тому кожна подача є дуже апетитною та вишуканою. Це спонукає естетичному вихованню смаків наших учнів. Усі вміють користуватися приборами та правильно поводити себе під час споживання їжі. А різноманітні заходи і проєкти (наприклад, щорічний Тиждень смаку) допомагають учням розвивати культуру споживання.